Topic: Over naar Xbase++ 2.0

Topic-sessie: Over naar Xbase++ 2.0

De eerste Topic-sessie in de geschiedenis van de XXP is besteed aan het overzetten van een eigen project naar Xbase++ 2.0. Trouw aan de filosofie van Alaska Software is Xbase++ 2.0 backwards compatible, om het maar eens in goed Nederlands uit te drukken.
Dat wil niet zeggen dat er geen veranderingen zijn. De installatie van Xbase++ 2.0 is wat afwijkend van de voorgaande versie en vanwege het Continuous Delivery programma stelt Alaska Software daaraan ook wat strakkere eisen. De introductie van de Workbench met een Project manager en de toevoeging van extra functionaliteit maakt in sommige gevallen aanpassingen in de project file nodig.
Xbase++ developers ervaren dan ook een drempel om over te gaan naar Xbase++ 2.0
Aan de andere kant lonken er ook aantrekkelijke nieuwe functies en mogelijkheden, die een overstap naar de laatste versie gewenst maken. Kortom een uitdaging die goed is voor een Topic-sessie. P1050743
Een middagje hands-on Xbase++, weg van de drukte van het kantoor, samen met collega’s uit het veld. Naast een productieve omgeving ook weer inspiratie opdoen voor een volgend project. Een aan het eind van de middag een werkend project onder Xbase++ 2.0 Kortom, een waardevolle ervaring en voor herhaling vatbaar.

De ontmoetingsplaats voor Xbase++ ontwikkelaars