Xbase++

Xbase++

In de vorige eeuw waren de verschillende xBase talen zoals dBase, Clipper en Foxpro terug te vinden in de top-10 van meestgebruikte talen. Verschillende partijen hebben – elk op eigen wijze – deze taal voor het Windowsplatform geschikt gemaakt. Eén van de partijen, die zich daarvoor al meer dan 15 jaar met succes commercieel inzet is Alaska Software Inc, met het product Xbase++.

Xbase++ is gebaseerd op de krachtige fundamenten van de klassieke en bewezen programmeertaal Clipper. Het vormt niet alleen een migratiepad voor Clipper-code, maar vooral een volwaardig en modern 32-bits ontwikkelomgeving die gemakkelijk kan concurreren met de collega’s van deze tijd. Door de unieke eigenschappen van Xbase++ kunt u thans State-of-the-art busines-applications ontwikkelen, stabiel, krachtig, onderhoudbaar, backwards compatible en schaalbaar. En dat allemaal met een syntax die zijn alom gewaardeerde eenvoud heeft behouden!

Het mooie van Xbase++ is dat een hybride omgeving is. Aan de ene kant staat een character-based syntax – volledig compatible met bestaande clipper-sourcecode – die echter gelijdelijk overgezet kan worden naar een native 32-bits windows applicatie. Dit heeft niet alleen als voordeel dat het een perfect groeipad is voor oude maar waardevolle Clipper-code, maar ook dat je toch nog altijd light-weight character-based toepassingen kunt blijven ontwikkelen als daar noodzaak toe is.

Deze eigenschappen maken dat Xbase++ vaak een thuishaven is voor ontwikkelaars die voorheen ontwikkelden in end-of-life producten zoals dBase, Clipper, Visual Objects, Visual Foxpro of Delphi.
Net als deze voorgangers wordt Xbase++ vooral ingezet voor data-intensieve en bedrijfskritische applicaties en daar ligt uiteraard ook zijn kracht, nu en in de toekomst!

Juist door zijn veelzijdigheid is Xbase++ zo goed inzetbaar voor de meest uiteenlopende projecten, zoals: Windows applicaties met een grafische interface, batch-verwerking programma’s, processen zonder grafische interface, Windows services, webservices, aansturing van kassa’s, pinautomaten, toegangscontroles etc.

De ontmoetingsplaats voor Xbase++ ontwikkelaars