Home 2013_01

Xbase++ enquête

Een voorspoedig nieuw jaar toegewenst aan alle Xbase++ gebruikers. We hopen dat het een stimulerend en profijtelijk jaar zal worden.

Ook in 2014 willen we weer met de XXP klaar staan om de Xbase++ community van dienst te zijn. In het afgelopen jaar hebben we, in afwachting van Xbase++ 2.0, veel aandacht aan SQL besteed. Gezien de voortgang met de CTP verwachten we dat Xbase++ 2.0 dit jaar zal worden uitgeleverd.
De bijeenkomsten in 2013 hebben ons echter wel duidelijk gemaakt dat er ook op andere gebieden de nodige kennis kan worden uitgewisseld. Om een goed inzicht te krijgen in de vragen van de Xbase++ gebruikers hebben we een enquête opgesteld. Neem 5 minuten de tijd om die hier in te vullen, je doet er jezelf en ons een dienst mee.
Het jaarprogramma voor 2014 staat nog niet vast. Hou de website in de gaten voor de agenda van de bijeenkomsten.


Update CTP3R4 beschikbaar

Een nieuwe release van de CTP (community technology preview) is beschikbaar op de website van Alaska Software Inc. en kan gedownload worden door gebruikers met een geldig supportcontract. Dat is ongeacht of het een standaard of professional contract is.

Met CTP3 wordt het ISAM-support voor PostgreSQL afgerond. Ook de Upsize routine, waarmee DBF-georiënteerde databases kunnen worden gemigreerd naar PostgreSQL, is vernieuwd.

Met deze release kunnen bestaande applicaties getest worden met PostgreSQL. Voor iedereen die graag de overgang naar SQL wil maken is dit het uitgelezen moment om daar de eerste stappen in te gaan zetten.

Met de PostgreSQL ISAM functionaliteit kunnen Xbase++ applicaties, die van gewone SKIPs en SEEKs gebruikmaken, met een beperkt aantal aanpassingen migreren naar een PostgreSQL server.

Met de volgende release van de preview – CTP4 – moet de volledige featureset van Xbase++ 2.0 compleet zijn. Dan is de SQL ondersteuning compleet en kunnen we ook beschikken over functionaliteit als SQLite support en in-memory tabellen.

De ontmoetingsplaats voor Xbase++ ontwikkelaars