Agenda 2017

Agenda 2017

Ook dit jaar hopen we aan de hand van een aantal business cases de functionaliteit en sterke kanten van Xbase++ voor het voetlicht te brengen.
De feedback van deelnemers over de bijeenkomsten van de XXP is zeer positief. Ze leveren vrijwel een goede input voor eigen projecten op. Daarnaast zijn er al heel wat problemen getackled op de Topc- en Hands-on bijeenkomsten.
Behalve de Algemene Ledenvergadering zijn de vergaderingen ook door niet-leden te bezoeken. Van niet-leden zal wel een financiële bijdrage worden gevraagd.

15 maart 2017, ALV  en Hands-on

De Algemene Ledenvergadering  begint om 15.00 uur.
We kijken terug op een productief en spannend jaar. Hoog tijd voor een goed gesprek en nieuwe plannen.

Om 19.00 uur start de Hands-on bijeenkomst.
Niet iedereen heeft zo’n grote markt voor zijn applicatie(s) dat meertaligheid een eis wordt. Voor iedereen is het echter interessant om – letterlijk – eens een kijkje te nemen achter de schermen van een meertalige toepassing en te horen van de keuzes die gemaakt moeten worden.
De Algemene Ledenvergadering is alleen voor leden, op de Hands-on bijeenkomst zijn ook niet-leden van harte welkom.
De bijeenkomst zal dit keer worden gehouden in de
AC De Meern, bij Utrecht (A12, afslag 12).

19 mei 2017, SQL hands-on dag

Migreren naar SQL, wat betekent dat voor mij? En is dat voor mijn applicatie wenselijk? Deze en andere vragen komen aan de orde als Ronald Wingelaar ons introduceert in de wereld van SQL.
’s Morgens gaan we inhoudelijk op de materie in en komen naast het gebruik van SQL ook zaken aan de orde zoals het opzetten van een server, het creëren en onderhouden van een database, muteren van tabellen etc. Er zullen verder worden vragen behandeld als: hoe houd je je server veilig, wat doe je tegen SQL injection etc.
’s Middags is er gelegenheid om hands-on uit te proberen wat er ’s morgens aan de orde is gekomen.

Voor de lunch wordt gezorgd.
De bijeenkomst zal worden gehouden in de
AC De Meern, bij Utrecht (A12, afslag 12).

De ontmoetingsplaats voor Xbase++ ontwikkelaars