ALV 2016 / Hands-on

ALV 2016 / Hands-on

In de Algemene Ledenvergadering is het Jaarverslag besproken alsook het financieel verslag. We hebben een wat bewogen jaar achter de rug, met alle inspanningen om een Europese Developers Conferentie te organiseren. Er was echter te weinig belangstelling voor om de conferentie te laten doorgaan. We hebben de plannen even op de plank gezet, tot we meer zicht hebben op de precieze oorzaak. Er waren tenslotte al een aantal conferenties geweest en bijna gelijkertijd was er ook een gecombineerde FoxPro/Xbase++ conferentie in Duitsland.
Het gesprek op de ALV heeft wel koers gegeven aan het programma voor 2016. We zullen ook Topic sessies organiseren op de dagen dat de Hands-on bijeenkomsten worden gehouden. Lees verder ALV 2016 / Hands-on

Developersdag een succes

Developersdag 2013 een groot succes.

De reacties na afloop van de dag gaven aan dat de Developersdag een schot in de roos was. Er is veel informatie uitgewisseld over het programmeren met Xbase++ en welke voordelen SQL en PostgreSQL daarin kunnen bieden.

De Community Technology Preview (CTP) die getoond werd, ondersteunde op het moment voornamelijk het ISAM-support voor PostgreSQL, maar we hebben al wel inzicht gekregen in het uitgebreidere SQL-support van versie 2.0

Aan de geanimeerde gesprekken tijdens de pauzes was goed te merken dat de presentaties de nodige gespreksstof opleverden.

Hands-on meeting 23 maart 2013

Hands-on meeting 23 maart 2013

Met een goedbezochte avond zat de eerste hands-on sessie voor dit jaar er weer op.
Het was ook de eerste hands-on sessie in een reeks bijeenkomsten, die we aan Xbase++ 2.0 willen besteden.

Met Xbase++ 2.0 komen er meer mogelijkheden beschikbaar om met een DBMS te communiceren. Voor PostgreSQL is zelfs een native driver beschikbaar. Deze driver moet het mogelijk maken om met een beperkt aantal veranderingen in de broncode te schakelen tussen het gebruik van DBF’s en PostgreSQL.

Deze avond hebben besteed aan het upsizen van het MDI-demo sample. Met dit proces worden de gegevens van de huidige tabellen gelezen en geconverteerd naar PostgreSQL. Voor dit sample was alleen een aanpassing van de default DBE nodig om het programma vervolgens met PostgreSQL te laten werken. Of het met de eigen applicaties ook zo werkt is iets wat we in een volgende Hands-on sessie willen uitvinden.

De ontmoetingsplaats voor Xbase++ ontwikkelaars